В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е подадено уведомление, според

...
В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е подадено уведомление, според
Коментари Харесай

Собственикът на Vivacom и Нова тв купува IT компания, с над 130 служители у нас

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е подадено съобщение, съгласно което Кен БидКо Лимитид има желание да придобие пряк едноличен надзор върху IT компанията Kin + Carta ( " Кин енд Карта ", до скоро познати у нас като Melon*).

Кен БидКо е част от групата на BC Partners ( " Би Си Партнърс " ) - една от най-големите световни капиталови компании, която е дейна в България посредством сдружения от своето портфолио в редица браншове, в това число телекомуникации (групата притежава мажоритарен дял в United Group - притежателят на Vivacom и " Нова тв " ), фармацевтика и потребителско опазване на здравето, възобновима сила, академично издателство и други, в това число, в лимитирана степен, в даването на някои IT услуги. 
 На фона на кавги: Комисия за защита на конкуренцията даде
Комисия за защита на конкуренцията даде " Булсатком " на United Group (ОБЗОР)

Решението в интерес на притежателя на Vivacom пристигна след " спринтьорски " разбор на телеком пазара

Kin + Carta ( " Кин енд Карта " ) е сдружение за цифрова промяна, което е интензивно в България посредством локалното си дъщерно сдружение в региона на даването на услуги за цифрова промяна и избрани IT услуги. Основните услуги, които развива са свързани с Cloud and Platforms, Data & AI, Experience & Product, Managed Services, Strategy & Innovation. В 19 офиса в целия свят, екипът на компанията наброява над 2000 души, като броят на чиновниците й у нас е 130, съгласно платформата за IT разгласи dev.bg.  

Очаква се Планираната централизация да докара до нищожно хоризонтално припокриване на пазарите за услуги по внедряване и ръководство на инфраструктура, както и на инфраструктурата като услуга (IaaS).

*Melon e българска софтуерна компания, учредена през 2003 г, а през 2022-ра става част от групата на Kin + Carta. 
 KKR купува основен бизнес на VMware за близо $4 милиарда
Акционер в притежателя на Vivacom купува основен бизнес на VMware за близо $4 милиарда

Новият покупател получава богат лист от клиенти в държавните служби и в други мощно контролирани сфери
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР